Cu un pas mai aproape de viața pe Marte: NASA pregătește o misiune ambițioasă pe Lună

de: Ioana Bîrsan
12 05. 2017

NASA trimite, timp de un an, o echipă de astronauți într-o misiune pe Lună

NASA își propune să trimită o echipă de astronauți pe Lună, iar această misiune ar avea scopul de a-i face pe oameni o specie multi-planetară. 

NASA vrea să transforme specia umană într-una multi-planetară și totul va începe cu o misiune pe Lună. Sunt destul de cunoscute planurile agenției spațiale de a trimite oameni pe Marte, iar conform afirmațiilor oficiale, aceste obiective implică lansarea unei misiuni pe Lună, care va dura un an de zile și care are scopul de a-i pregăti pe astronauți de viața grea din spațiu.

Misiunea se va desfășura în două faze. Prima include lansarea a patru vehicule cu echipaj uman spre spațiul cislunar- o orbită aflată între Lună și Pământ- pentru a transporta materiale de construcție, un modul pentru cercetare, o sursă de putere și alte mașinării necesare. Fiecare dintre aceste misiuni se vor desfășura între 2018 și 2026, cu cea dea doua fază care se va desfășura în 2027, potrivit Digital Trends.

Apoi NASA va lansa vehiculul Deep Space Transport (DST) spre spațiul cislunar, plan care va fi urmat de trimiterea unei echipe de astronauți în spațiu, în acest habitat lunar, unde vor trăi timp de un an de zile. Rolul misiunii este de a facilita colonizarea planetei Marte, care va începe, așa cum se preconizează, începând cu 2030, când DST-ul va fi cu ajutorul lansatorului Space Launch System (SLS).

Acestă perioadă scurtă de timp este dependentă de construcția și finisarea lansatorului SLS, a cărui dezvoltare se află momentan în urmă cu trei ani. Dacă planurile pentru construcția rachetei sunt iar amânate, NASA ar trebui să extindă și mai mult planurile ambițioase pe care le are sau să își găsească un asociat din sectorul privat care construiește în prezent modele complexe și performante de rachete, categorie din care face parte și SpaceX.

CU un program destul de bine determinat și cu un buget de aproape un trilion de dolari pentru o perioadă de aproape 25 de ani, această misiune ambițioasă pare a fi destul de complicată, căci are constrângeri legate de buget și de timp pe care trebuie să le rezolve.